Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone przekładane serem i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
sól do smaku 1/2 łyżeczki
pieprz do smaku 1/2 łyżeczki
majeranek do smaku 1 łyzeczki
ogórek konserwowy 3 szt
ser żółty 30 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone przekładane serem i ogórkiem

Do mięsa mielonego dodajemy drobno posiekaną cebulę, przyprawiamy
solą,pieprzem i majerankiem. Formujemy małe kotlety mielone, lekko
rozpłaszczamy, ogórek konserwowy kroimy w plasterki,żółty ser zetrzeć
na tarce .Kładziemy na kotlet po trochę każdego składnika,przykrywamy
drugim kotletem i lekko przyciskamy. Kotlety smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 13.09.2013 13:54
moje ulubione
aisoglam 13.11.2012 12:38
Fajna kombinacja
Kate131 21.09.2012 08:53
pycha
ZEWA 20.06.2012 10:24
lubię takie kombinacje
malcik111 14.01.2012 12:42
super, ja dodaję paprykę:P
agnieszka137 09.12.2011 20:06
pomysłowe, takie inne:)
Kamila/kami007 09.12.2011 19:13
mmmm
Marcin Vw1 09.12.2011 16:39
wow jeszcze takich nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak