Roladki schabowe RAZ

Roladki schabowe RAZ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sera żółtego

    15 dag
  • ogórków kiszonych

    3-4 łyżki startych
  • musztarda (rodzaj wg upodobania)

    do smarowania
  • tłuszcz

    do smażenia
  • sól, pieprz świeżo mielony

    do smaku
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • jajko

    do obtoczenia
  • schab bez kości

    4-5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety schabowe, myjemy i suszymy i rozbijamy cienko,
ogórki i ser żółty ścieramy na tarce (grube oczka)i mieszamy ze sobą; rozbirte mięso nacieramy pieprzem i ew solą; smarujemy musztardą;nakładamy farsz i zwijamy dość mocno (najpierw składamy boki do środka, a póżniej zwijamy wzdłuż...jak się uda :) można nadziać wykałaczki w miejscach rozchodzenia się mięska. Tak powstałe roladki,obtaczamy w jajku i bułce tartej a następnie smażymy na tłuszczu ok. 10 minut. Podczas smażenia wielokrotnie obracamy roladkami.Usmażone roladki, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 30-35 minut, 180 stopni i zapiekamy (może być bez nakrycia).Podajemy gorące :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

13.06.2012 20:05
pyszny obiadek

Mati13

23.08.2011 09:20
rewelacyjne!

Mati13

23.08.2011 09:20
rewelacyjne!

Mati13

23.08.2011 09:20
rewelacyjne!

iknkirke

11.07.2011 15:43
pycha

aguus

19.05.2011 14:40
Wspaniale wyglądają:)

IlonaAlbertos

05.04.2011 15:34
Uwielbiam je :)

Mati13

20.11.2010 15:16
świetne!

ewelinapac

07.09.2010 10:22
ciekawe

Aida

05.07.2010 10:00
ale nie wiem czemu, najbardziej smakują mi na drugi dzień :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat