Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 80 dag
cebula biała 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
kiełbasa śląska 0,5 kg
przecier pomidorowy 3 łyżki
masło 2 łyżki
przyprawa uniwersalna
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarek

Pieczarki obieramy i kroimy w paski. Smażymy je na maśle .Cebulę obieramy kroimy w pióra smażymy na maśle solimy podlewamy wodą ,żeby się udusiła.Na odzielnej patelni podsmażamy pokrojoną pierś z kurczaka posypujemy ją papryką słodką i przyprawą uniwersalną smażymy .Na osobnej patelni podsmażamy bez tłuszczu pokrojoną kiełbasę .Wszystkie składniki łączymy w garnku mieszamy .Dodajemy przecier podlewamy wodą -dusimy .Doprawiamy sola pieprzem do smaku .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 11.12.2011 13:11
smakowity pomysł
Mysiunia 09.12.2011 16:10
świetny pomysł:)
sylwia / sytofala 09.12.2011 13:29
cóż za piękne kolory
Misiek1 09.12.2011 12:57
Super wygląda
halina17 09.12.2011 12:08
dobry bigos
Dorota59 09.12.2011 09:31
apetyczny ten bigosik
owocówka 09.12.2011 08:55
jeszcze nie jadłam, musi być dobry :D
pioge7 09.12.2011 08:51
mniam
iwa643 09.12.2011 07:31
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak