Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z wątróbką drobiową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 30 dag
cebula 1 szt
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 10 łyżek
majeranek 1/2 łyżeczki
woda 2 szkl
przyprawa kucharek 2 łyżeczki
natka pietruszka usiekana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z wątróbką drobiową

Wątróbkę umyć. oczyścić z błon, pokroić w drobną kostkę. Do miski wlać żółtka, 2 szkl zimnej wody, dodać szczyptę soli, pieprzu, przyprawę kucharek, obie mąki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojoną wątróbkę, pietruszkę, majeranek, posiekaną cebulę, sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie przemieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na mocno rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.12.2013 12:49
dla mnie coś nowego, super pomysł :)
Katarzyna59 26.05.2013 15:59
świetny pomysł
olkaaa 14.03.2013 07:35
muszę spróbować
Iwona51
Iwona51 09.12.2011 10:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak