Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
kiełbasa naturalnie wędzona 2 duże
marchewka3 3 duże
smietana 18% 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
masłodo smaku
kurki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki inaczej

Kurki dokładnie myjemy, najlepiej je przedtem namoczyć (ok. 15 min). W międzyczasie kroimy marchewkę, najpierw wzdłuż na pół i następnie na cienkie \"półplasterki\". Na patelni rozpuszczamy masło około 1 łyżki, oczywiście to już kwestia gustu. Kurki i marchewkę wrzucamy na patelnię i dusimy na średnim ogniu pod przykryciem aż grzyby stracą trochę wody. Wtedy przykręcamy gaz i gotujemy około 25 minut. Następnie dokładamy pokrojoną w piórka cebulę oraz \"półplasterki\" kiełbasy i smażymy około 15 minut. Na koniec dokładamy śmietanę i przyprawiamy. Dobrze jest jeszcze poddusić potrawę przez kilka minut po dodaniu śmietany aby składniki dobrze się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 06.04.2011 11:48
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak