Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino teściowej :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka szklanka
Masa:5jaj
cukier niepełna szklanka
mleko w proszku 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
masło kostka
Biszkopty opakowanie
kakao do posypania
jajko 6 szt.
serek homogenizowany 2 (waniliowy)
cappuccino 2 małe opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino teściowej :)

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać cukier puder,ubijać.Następnie dodać żółtka jaj oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Piec około 35min w 180stopniach.Zostawić do ostygnięcia w piekarniku by ciasto nie opadło.
Masa:4 żółtka i 1 jajko ubić na parze.Wystudzić.Utrzeć masło,pomału dodawać masę jajeczną.Wymieszać i stopniowo dodawać serki i mleko w proszku,ucierając by masa była jednolita.Pod koniec dodać żelatynę(rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody).
Przestudzony biszkopt przekroić,smarować masą i przekładać następną warstwą.Na górną warstwę układać gotowe biszkopciki (namoczone w chłodnej kawie,2opakowania cappuccino na1szklankę wody)i posypać kakao.Schłodzić w lodówce.
Najlepsze ciasto jakie jadłam,niestety nie mam obrazka a szkoda....mam nadzieję,że nie pokręciłam proporcji:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak