Cappuccino teściowej :)

Cappuccino teściowej :)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mąka

    szklanka
  • Masa:5jaj

  • cukier

    niepełna szklanka
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • masło

    kostka
  • Biszkopty

    opakowanie
  • kakao do posypania

  • jajka

    6 szt.
  • serek homogenizowany

    2 (waniliowy)
  • cappuccino

    2 małe opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać cukier puder,ubijać.Następnie dodać żółtka jaj oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Piec około 35min w 180stopniach.Zostawić do ostygnięcia w piekarniku by ciasto nie opadło.
Masa:4 żółtka i 1 jajko ubić na parze.Wystudzić.Utrzeć masło,pomału dodawać masę jajeczną.Wymieszać i stopniowo dodawać serki i mleko w proszku,ucierając by masa była jednolita.Pod koniec dodać żelatynę(rozpuszczoną w 1/3 szklanki wody).
Przestudzony biszkopt przekroić,smarować masą i przekładać następną warstwą.Na górną warstwę układać gotowe biszkopciki (namoczone w chłodnej kawie,2opakowania cappuccino na1szklankę wody)i posypać kakao.Schłodzić w lodówce.
Najlepsze ciasto jakie jadłam,niestety nie mam obrazka a szkoda....mam nadzieję,że nie pokręciłam proporcji:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat