Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON ZE SPINAKIEM P.G.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony 0,5 opakowanie
sól do smaku
czosnek 2 ząbek
śmietana 30% 4 łyżka
makaron gniazda
boczek wędzony 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON ZE SPINAKIEM P.G.

Pokrojony w plasterki czosnek zeszklić.Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na czsonku. Dodać pokrojony szpinak ( nie poszatkowany ).Dusić pod przykryciem do miękkości szpinaku. Można podlać odrobiną wody i tak wyparuje. Dodać śmietankę,zagotować, doprawić solą i zmielonym kolorowym pieprzem.

Fajnie jest też dodać 3 suszone poszatkowane suszone pomidory w oliwie. Dodajemy w momencie przesmażania boczku.

Makaron ugotować al dente. Odcedzić, przelać zimną wodą.Wymieszać ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak