Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płocie smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płocie 80 dkg
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
bazylia do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Płocie smażone

Płocie sprawić,wypłukać,oprószyć solą,a wewnątrz posypać rozdrobnionymi ziołami,następnie obtoczyć w mieszaninie mąki,tartej bułki i papryki,po czym smażyć w rozgrzanym oleju z obu stron,podawać z ziemniakami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak