Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz kolorowy 1/3 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ziołowe ziareka smaku 1/2 łyżeczki
boczek 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
Natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
Zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brigitte 04.12.2011 15:42
gratuluję fantazji.. żałuję, że nie lubię boczku w takiej formie, bo pachniał przepysznie, a domownicy zjedli ze smakiem :)
ronald88 20.09.2011 18:17
super
Kate131 24.06.2011 08:51
ładniutki
madi356 29.03.2011 08:46
tak, mięska domowe są najlepsze
marcia71 24.03.2011 20:47
wygląda apetycznie
banditka 21.03.2011 13:53
ladnie sie prezentuje
caroline1983 03.03.2011 12:01
Fajne do chleba
ZEWA 19.11.2010 18:36
dzięki
wedith1 19.11.2010 10:30
Twoje domowe mięsa wglądają prze apetycznie!
ZEWA 21.10.2010 18:20
i super smakował, uwielbiam domowe mięsa
matii6 21.10.2010 11:18
super wyszedł,,,,
kasiurek 27.09.2010 08:12
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak