Boczek pieczony

Boczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz kolorowy

    1/3 łyżeczki
  • sól

    1 łyżeczka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • ziołowe ziareka smaku

    1/2 łyżeczki
  • boczek

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
Natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
Zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Brigitte

04.12.2011 15:42
gratuluję fantazji.. żałuję, że nie lubię boczku w takiej formie, bo pachniał przepysznie, a domownicy zjedli ze smakiem :)

ronald88

20.09.2011 18:17
super

Kate131

24.06.2011 08:51
ładniutki

madi356

29.03.2011 08:46
tak, mięska domowe są najlepsze

marcia71

24.03.2011 20:47
wygląda apetycznie

banditka

21.03.2011 13:53
ladnie sie prezentuje

caroline1983

03.03.2011 12:01
Fajne do chleba

ZEWA

19.11.2010 18:36
dzięki

wedith1

19.11.2010 10:30
Twoje domowe mięsa wglądają prze apetycznie!

ZEWA

21.10.2010 18:20
i super smakował, uwielbiam domowe mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat