Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT P.G.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
cukier 5 łyzka
mąka pszenna 5 łyżka
masło 125 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżka
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT P.G.

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać roztopione i wystudzone masło,cukier waniliowy oraz przesianą mąkę, dobrze wymieszać. Dodać ubite białka oraz proszek do pieczenia.Delikatnie połączyć wszystkie składniki.
Blachę wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Równomiernie rozprowadzić ciasto. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 23.01.2012 04:10
super
M-W 08.12.2011 18:53
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak