Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
koperek 1 pęczek
cebula 1 szt
olej do smażenia
mąka 3 łyżki
śmietana 80 ml
przypra warzywna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z koperkiem

Fileta z kurczaka dokładnie myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę obieramy i kroimy w plasterki.Mięso podsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju.Dodajemy cebulę,przyprawiamy białym pieprzem i przyprawą warzywną.Wszystko zalewamy woda.Dusimy wszystko na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.Dodajemy do gulaszu świeży posiekany koperek i gotujemy wszystko około 10 minut.Można dodać suszony koperek.Całość zagęszczamy mąką rozrobioną w połowie szklanki wody,a gdy sos lekko wystygnie dodajemy śmietanę.Gulasz podajemy z ziemniakami lub makaronem i ulubioną surówką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.01.2012 17:08
bardzo dobry
Ania67 27.12.2011 17:32
super
PaniMISIOWA 12.12.2011 12:13
dietetyczny
Iwona45 08.12.2011 21:47
super sosik
RenataZ-et 08.12.2011 21:03
pycha
M-W 08.12.2011 18:53
gulasz z piersi ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak