Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
groch 40 dag
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch po uprzednim namoczeniu na 12 godzin gotujemy do miękkości. Kapustę odciskamy, kroimy i jeżeli jest bardzo kwasna to płuczemy. Gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Ugotowany groch lub fasolę rozgniamy i łączymy z kapustą. Na tłuszczu podsmażamy dużą cebulę lub 2 małe i przekładmy do garnka. Dodajemy 2 kostki rosłowe, przyprawiamy do smaku pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.08.2013 07:42
fajna propozycja
Wacław 13.03.2013 10:31
po prostu ,pyszna !
matesko 28.12.2012 10:43
smaczna
kasiek 03.11.2012 21:06
lubię
smakowita 07.09.2012 21:01
smaczna kapustka
okrysia 30.07.2012 09:07
smaczne
agnieszka214 05.07.2012 07:37
robie taka pyszne
ronald88 20.12.2011 09:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak