Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 duże
cebula 1
natka pietruszki
białko 1
sól
pieprz
olej
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki zapiekane

Pieczrki oczyścić ,pokroić nóżki w drobną kostkę,a kapelusze odłożyć.Cebulę także pokroić w kostkę.Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pieczarki i cebulę.Doprawić solą i pieprzem i ostudzić.Natkę pietruszki posiekać ,białko ubić na sztywno.Do masy grzybowej dodać białko,starty ser i natkę pietruszki.Kapelusze pieczarek napełnić farszem i zapiec ok 10 min.w piekarniku w temp 220st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 18.08.2012 14:06
ciekawe
SYLKA 01.06.2012 21:46
pomyslowe
Luki 11.03.2012 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak