Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
przecier pomidorowy 3 łyżki
makaron nitki
oliwa 3 łyżki
białe wino
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sok z cytryny
natka pietruszki 1/2 pęczek
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z makaronem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ryby kroimy we większą kostkę, skrapiany sokiem z cytryny. Rybę rumienimy na oliwie. Cebulę i czosnek siekamy, podduszamy, dodajemy natkę i dolewamy wino, przecier pomidorowy. Dodajemy przyprawy. Całość zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku. Zupkę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.12.2011 22:01
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak