Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

Zielone naleśniki z bitą śmietaną i jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5- 2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1/2 szklanki
  • kremówka

    300 ml
  • jagody

    1 szklanka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • śmietan fix

    1 opakowanie
  • szpinak

    1-2 łyżki
  • olej do smażenia

  • oliwa

    1 łyżka
  • woda gazowana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka, oliwy, mleka i wody mineralnej przygotować ciasto naleśnikowe. W miarę potrzeby można dodać więcej mleka lub mąki tak, żeby ciasto nie było za gęste. Do ciasta dodać szpinak( rozmrożony lub świeży, ale zmiksowany). Z tak przygotowanego ciasta smażyć naleśniki. Schłodzoną w lodówce kremówkę zmiksować z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Na zimne naleśniki nakładać bitą śmietanę i jagody, składać je w dowolny sposób.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kuklik

14.01.2014 18:27
rewelacyjne

Kuchareczka2

29.09.2013 19:11
ciekawe urozmaicenie naleśników

Wafelek2601

06.07.2013 12:42
bardzo lubimy naleśniki z bitą śmietaną

IKrakowianka

27.04.2013 21:43
pyszne naleśniki

natii3624

20.06.2012 21:34
bardzo fajne ;)

Katarzyna/kate1980

01.06.2012 20:57
pomysłowe

RenataZ-et

01.08.2011 20:01
pomysłowe i pyszne

sylwiachmiel

30.06.2010 22:46
zielono mi,pomyslowe urozmaicenie

bernika

30.06.2010 21:16
ja robie podobne ale zamiast szpinaku uzywam pasty pandanowej.

Ewa111

30.06.2010 13:42
Fajny zestaw kolrystyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat