Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka cielęca

    50 dag
  • bułka tarta

    do panierki
  • mąka

    do panierki
  • masło

    10 dag
  • olej

    do smażenia
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 do panierki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę cielęcą pokroić w mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozbić i posolić i popieprzyć z dwóch stron. Następnie oprószyć mąkę, dać do roztrzepanego jajka, a następnie oprószyć w bułce tartej. Układać na rozgrzanym na patelni oleju. Przyrumienić z obu stron na oleju. Później na jeden ze stron ułożyć plasterek masła. Przykryć pokrywką. Smażyć 5 minut. Obrócić i znów smażyć 5 minut. Tak usmażonego kotleta podawać z ziemniakami i surówką :D

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

11.04.2012 10:55
super

zuzanna_z

16.02.2012 13:13
smaczne

Kate131

03.01.2012 07:52
dobre

gosia47-47

01.01.2012 09:08
dobre

aginaa

18.12.2011 22:32
fajne

JaPaqc

17.12.2011 10:14
pyszne

Agnieszka_B

09.12.2011 09:40
Zapowiadają się bardzo smacznie:)

agnieszka137

08.12.2011 19:42
znakomicie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat