Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel po wiedeńsku

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka cielęca 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka do panierki
masło 10 dag
olej do smażenia
sól
pieprz
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel po wiedeńsku

Szynkę cielęcą pokroić w mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozbić i posolić i popieprzyć z dwóch stron. Następnie oprószyć mąkę, dać do roztrzepanego jajka, a następnie oprószyć w bułce tartej. Układać na rozgrzanym na patelni oleju. Przyrumienić z obu stron na oleju. Później na jeden ze stron ułożyć plasterek masła. Przykryć pokrywką. Smażyć 5 minut. Obrócić i znów smażyć 5 minut. Tak usmażonego kotleta podawać z ziemniakami i surówką :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 11.04.2012 10:55
super
zuzanna_z 16.02.2012 13:13
smaczne
Kate131 03.01.2012 07:52
dobre
gosia47-47 01.01.2012 09:08
dobre
aginaa 18.12.2011 22:32
fajne
JaPaqc 17.12.2011 10:14
pyszne
Agnieszka_B 09.12.2011 09:40
Zapowiadają się bardzo smacznie:)
agnieszka137 08.12.2011 19:42
znakomicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak