Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 3 łyżka
jajko 4 szt
masło roślinne 10 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
orzechy włoskie 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
skórka pomarańczy 1 łyżka
figi pokrojone w paski 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
migdały do ozdoby
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Masło utrzeć z cukrami i żółtkami, dodać lekko oprószone mąką bakalie. Białka ubić na sztywną pianę, mąkę zmieszać proszkiem. Do masy z bakaliami dodawać po łyżce na przemian mąkę i białko, lekko mieszając. Formę wyłożyć pergaminem posmarowanym tłuszczem włożyć ciasto piec w 180 st C 40-45 minut. Po ostygnięciu posypać migdałami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 16.08.2012 20:48
bardzo dawno nie jadłam a ciasto warte uwagi
Łukasz15 26.06.2012 10:01
Super
Gosia20 25.06.2012 14:07
słodziutko
Katarzyna/kate1980 26.02.2012 21:36
super
Angelika10 12.02.2012 01:05
smaczny
RenataZ-et 27.01.2012 22:07
uwielbiam :)
RenataZ-et 27.01.2012 22:07
uwielbiam :)
sunnymood 17.01.2012 16:20
Pyszne ciasto:)
kamyk 12.01.2012 21:50
super lubię takie ciastko
Elżbieta17 18.12.2011 16:30
pycha:)
Teresa19 15.12.2011 16:25
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak