Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa rolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3/4 kg
mąka 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
cynamon
cukier
sól
białko 2
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa rolada

Mąkę, białka oraz niedużą ilość wody ugniatamy na ciasto. Ciasto odkładamy na jakiś czas w ziemne miejsce. Później ciasto rozwałkowujemy. Ciasto polewamy roztopiona na niedużym ogniu margarynę. Jabłka trzemy na tarce i dodajemy do nich cukier oraz cynamon. Starte jabłka dajemy na ciasto. Na koniec warstwę jabłek posypujemy bułką tartą i zawijamy w roladkę. Roladę jabłkową pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 - 30 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 04.01.2012 21:06
pycha
owocówka 12.12.2011 10:29
super rolada :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak