Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3szkl
sól 1\\2łyżeczki
ziemniaki 1kg
boczek 30dag
cebula
przyprawa do potraw
pieprz
sól
margaryna kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami

Z mąki,soli i letniej wody wyrobić ciasto.Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę.Boczek drobno pokroić i podsmażyć razem z drobno pokrojoną cebulą na tłuszczu.Boczek z cebulą dodajemy do ziemniaków ,przyprawiamy do smaku solą,jarzynką i pieprzem i dokładnie mieszamy.Z ciasta wykrawamy szklanką kółka,nakładamy farsz łyżeczką i lepimy pierogi.Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak