Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sliwkowa czekolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukru 80 dag
cukier wanilinowy 1 szt
kakao prawdziwe 10 dag
gorzka czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sliwkowa czekolada

Śliwki umyć , wypestkować i zemleć w maszynce do mięsa. Smażyć z cukrem jak normalną marmoladę . Pod koniec smażenia dodać kakao i posiekaną czekoladę. Smażyć jeszcze kilka minut. Gorące przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąc .Obrucic do góry dnem . super czekolada na zimowe wieczory .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 13.08.2011 10:39
pomysłowe!
Ewelina47 06.02.2011 07:45
takiego jeszcze nie jadłam
buksiak12 08.09.2010 16:48
smakowitość
buksiak12 08.09.2010 16:48
smakowitość
Dorota71 08.09.2010 16:26
mniam mniam
Dorota71 08.09.2010 16:25
doskonały przepis
Emilia22 08.09.2010 15:54
ciekawe połączenie,mniammm
Emilia22 08.09.2010 15:53
bardzo fajny przepis
Monika193
Monika193 17.08.2010 11:35
nigdy takiej nie robilam
plocia 17.08.2010 11:13
ale chyba bardzo słodkie to
rosik93 02.07.2010 00:20
mniam
marzencia2007 01.07.2010 08:22
robbię prawie taka sama :)
amorzenek 30.06.2010 14:34
pycha do nalesników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak