Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka po meksykańsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzie kurczak 12 szt
pomidor pelati 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Goździki całe Prymat 1 szczypta
cynamon Prymat 1 szczypta
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
fasola 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka po meksykańsku

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat, po czym zrumienić na oleju i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na reszcie oleju przesmażyć plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodać koncentrat, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolę, Zagotować, mieszając, przyprawić sos do smaku i polać nim udka. Naczynie nakryć, zapiekać 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Po wyjęciu z piekarnika posypać potrawę natką i podawać z bagietką i czerwony winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 15.04.2015 08:00
może być smaczne
IlonaAlbertos 04.07.2011 14:08
Widziałam już gdzieś ten przepis, wypróbowałam- smak super.
agnieszka214 16.04.2011 06:27
pyszne
Magdalena80 12.02.2011 21:57
pyszności
szajba2 06.02.2011 13:36
udka po meksykańsku muszą być niesamowite
Barbara55 24.09.2010 04:28
jak się wszystko uda to wyjdą pyszne uda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak