Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonej herbaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona herbta liściasta 6 łyżek
mleko 225 ml
cukier 8 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
kremówka 450 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonej herbaty

Herbatę, mleko śmietanę i cukier podgrzewamy na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Nie gotujemy! Ściągamy z ognia, odstawiamy na 10 min. Przecedzamy do garnka, dodajemy żelatynę namoczoną w trzech łyżkach wody. Podgrzewamy, mieszamy , aż żelatyna się rozpuści. Musem napełniamy szklaneczki, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Możemy ozdobić listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak