Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA PO MEKSYKAŃSKU P.G.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
olej
papryka 5 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PO MEKSYKAŃSKU P.G.

Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na oleju, dodać pokrojone w paski papryki różnego koloru.Doprawić do smaku.Jak warzywa będą miękkie dodać groszek i wymieszać dokładnie. Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyrównać, zrobić 6 wgłębień, w każde z nich delikatnie wbić jajko. oprószyć pieprzem,solą i bazylią. Zapiekać 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Jeśli lubicie możecie dać również inne warzywa. W lecie dodaję cukinię, kukurydzę (można z puszki), lubię również dodać kilka suszonych pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak