Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwasówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
kasza gryczana 3 łyzki
kwas z kiszonej kapusty 1/2 l
śmietana 1 szkl
mąka 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwasówka

Wodę zagotować, dodać kaszę i troszkę soli i podgotować, dodać kwas. Rozkłócić śmietanę, jajko i mąkę i tym podbić kwas, jak zakipi odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 14.11.2012 01:00
ta zupa odkąd pamiętam zawsze była u nas na wigilię i jest do tej pory i ja mam zamiar tą tradycję podtrzymywać :)
Zdzisław 09.11.2012 23:46
nie znam, ale jest ciekawa..
medi 08.11.2012 19:00
Ciekawa zupa?Jaka to kuchnia?Pachnie mi ukraińską?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak