Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
ogórki kwaszone 4 szt
Majeranek suszony Prymat
czosnek
oliwa
boczek wędzony
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa

Schab przecinamy aby powstał duży płat .Solimy pieprzymy dajemy troszkę majeranku . nadzienie kapary pokroic drobno ,ogórki,cebulkę pokroić w kostkę ,boczek drobniutko wszystko wymieszać .Położyć ,rozsmarować na schabie i zawijać .Do oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek i przyprawy .Smarujemy tym roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy 50 min w piekarniku na ok 190-200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ogi18 01.12.2011 19:42
nie ma to jak schab:)
patusia 21.05.2011 23:20
pycha
Ewelina47 28.03.2011 14:50
musi być pyszna
Tika4444 11.02.2011 12:13
wygląda super
banditka 07.09.2010 09:46
prezentuje sie apetycznie
Jolanta40 05.08.2010 17:14
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak