Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z makaronem i oscypkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oscypek 15 dag
śmietana 18 proc 1/3 szklanki
masło 2 łyżki
makaron świderki 1/3 opakowania
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z makaronem i oscypkiem

Bulion zagotować. Następnie dodać do niego makaron świderki i gotować. Po ugotowaniu odstawić na chwilę. Do garnka z bulionem i makaronem należy dodać śmietanę i masło. Oscypka rozrobić widelcem. Dodać do zupy. Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem. Następnie ciepłe jeszcze rozlewać na talerze i posypać posiekaną drobno natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 18.02.2013 10:29
pycha ;)
Kate131 04.01.2012 07:44
fajna
Danuta_Prorok 30.12.2011 08:43
mniam
gosia47-47 18.12.2011 09:31
mniam
jolanta19 13.12.2011 19:50
może być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak