Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestrone z domowym pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 150 g
cukinia 1
ziemniaki 2
marchewka 1
seler naciowy 2 łodyga
drobny makaron 100 g
czosnek 2 ząbki
parmezan starty 500 g
oliwa 4 łyżki
orzechy piniowe 2 łyżki
liscie bazlii
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Minestrone z domowym pesto

Cukinię kroimy na półplasterki a marchewkę i selera na plastry , obieramy ziemniaki i kroimy na nie duże kawałki . Wszystkie warzywa wraz z fasolką wrzucamy do garnka i gotujemy 10 minut w litrze wody. Dodaj makaron i gotuj przez kolejne 10 minut , dopraw do smaku , w tym czasie przygotuj pesto , parmezan już starty wsyp do miseczki dodaj posiekane listki bazylii , czosnek przetarty przez praskę a orzeszki rozgnieść w możdzierzu . Wszystkie składniki wrzuć do blendera , wlej oliwę i zmiksuj . Zupę rozlej a na wierzchu połóż po łyżce pesto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.01.2012 11:35
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak