Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ryżowe allium

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper trochę
jaja 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir trochę
mleko 2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz 4 łyżki
ryż 35 dag
por 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ryżowe allium

Ryż sparzyć wrzątkiem na sicie. Następnie zalać mlekiem z wodą i ugotować na sypko. Pory obrać, pokrajać w krążki i dusić do miękkości z dodatkiem tłuszczu. Ostudzony ryż i pory zemleć w maszynce, dodać przyprawy, jaja, trochę tartej bułki; dokładnie wyrobić. Formować kotlety, obtaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać polane sosem pomidorowym z surówkami i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak