Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapki z boczkiem bryndzą i ogórkiem kiszonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 5 dag
bryndza 10 DAG
szczypiorek 2 łyżki
ogórek kiszony trochę
chleb 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kanapki z boczkiem bryndzą i ogórkiem kiszonym

Boczek pokrajać na 8 cienkich plastrów, które rozpłaszczyć nożem na drewnianej deseczce nadając im podłużny kształt. Ogórek obrać i pokrajać skośnie na 10 plastrów, z każdego wyciąć trójkącik, skrawki posiekać. Na boku kromki uformować górkę z bryndzy. Każdy plasterek boczku zwinąć w luźną spiralę i ułożyć na kromce, z jednej strony wciskając go nieco w bryndzę. Pozostałą powierzchnię kromki przybrać posiekanym ogórkiem, a trójkącik ogórka ustawić pochyło w bryndzy. Bryndzę oprószyć posiekanym szczypiorkiem, a boczek - papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak