Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa z pieczonych pomidorów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4
czosnek 2 ząbki
cebula 1
burak ćwikłowy 1
oliwa 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
bulion cielęcy 2,5 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa z pieczonych pomidorów

Czosnek obierz w plasterki pomidory przekrój na pół , włóż do żaroodpornego naczynia , posyp czosnkiem polej oliwą i piecz 25 minut w 180 st. Buraka zaś obierz i pokrój na paski , cebule podsmaż w rondelku na pozostałej oliwie , dodaj kawałki buraka zalej bulionem dodaj listek , ziele i gotuj na malutkim ogniu , upieczone pomidory obierz i dodaj do zupy razem z czosnkiem i całym tym sokiem , który pozostał i powstał podczas pieczenia . Wrzuć 4 gałązki tymianku i gotuj 25 minut dopraw do smaku sola pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.01.2012 11:35
świetna
anulka69 15.12.2011 10:01
smaczne
anulka69 15.12.2011 10:01
smaczne
Margo1 08.12.2011 10:53
Świeży tymianek z powodzeniem zastąpi jedna łyżeczka suszonego .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak