Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie czekoladowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
masło 2 łyżki
cebula 1
białe wino 1\\2 szklanki
czosnek 2 ząbki
woda 1\\2 szklanki
gorzka czekolada 1\\3 tabliczki
płatki chilli
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie czekoladowym

Cebule i czosnek od razu posiekać i odstawić , polędwicę kroimy na cienkie plasterki , posypujemy solą , pieprzem i smażymy , potem dodajemy cebulę i czosnek wlewamy wino , wodę i dusimy przez 15 minut . Po tym czasie dodajemy połamana czekoladę oraz płatki chili i dusimy jeszcze 10 minut już bez przykrycia . A przed podaniem możesz posypać danie startym serem żółtym i podajemy z czerwoną fasolą i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 04.03.2014 19:24
fajne połączenie wołowiny i czekolady
Margo1 08.12.2011 08:40
jeśli nie masz płatków chilli to możesz zastąpić jedną posiekana papryczką chilli albo 1\\4 łyżeczki pieprzu Cayenne .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak