Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowizna 2 kg
mięso wieprzowe 2 kg
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniweraalny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Mięso i głowiznę zalewamy woda i gotujemuy, po godzinie dodajemy obrarona i opłukaną marchewkę i pietruszkę. Dopraqwiamy do smaku i gotujemy do miekosci. mieso studzimy, i obieramyu porcjujemy na niewielkie kawałki, zbieramy nadmiar tłuszczu. Wyjmujemy warzywa. Do BULIONU dodajemy porcjowane mieso. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. W foliowe worki są takie specjalne na salceson , wkładamy farsz, i zwiazujemy tak aby nie nbyło w srodku powietrza. Gotujemy 15 minut w goracej wodzie. Nastepnie wkładamy pod cos cięzkiego i odstawiamy do zastygnieia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.07.2012 22:19
jakoś... nie przepadam
usmiech 27.05.2012 10:37
dobre
mikrusiak 08.12.2011 11:56
hm...na pewno pyszny...:)
pioge7 08.12.2011 09:04
ja też
Ewa6274879 07.12.2011 23:58
toleruję salceson tylko własnej roboty, więc tego chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak