Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowo migdałowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier puder 5 dag
masło lub margaryna 10 dag
masa:mielone migdały ok10 dag
cukier ok10 dag
śmietana 4 łyżki
cukier ok10dag
szklanka śmietany30%
cukier 5 łyżek
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżki
Masa jabłkowa: 50 dag
jabłko kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo migdałowa

Z mąki,cukru pudru,śmietany i masła ugnieść kruche ciasto,wylepić tortownicę i upiec w200stopniach ok15min(wyłożyć fasolą lub ponakłuwać by ciasto zbytnio nie wyrosło).
Na przestudzone wyłożyć wymieszaną masę migdałową.
Jabłka drobno pokroić,wymieszać z rodzynkami i resztką cukru,ułożyć na masie migdałowej.
Śmietankę ubić z jajami,cynamonem i cukrem.Polać ciasto.Wstawić do piekarnika na ok20min na środkową półkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 17.09.2010 22:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak