Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini kanapeczki ze śledziem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 2 szt
cebula 1/2 mała
oliwa kilka łyżek
ocet
pieprz
cukier
pumpernikiel 1 opakowanie
ogórek kwaszony 1 średni

Przepis i sposób przygotowania na: Mini kanapeczki ze śledziem

Matiasy zalewamy zimną wodą i moczymy przez 4 godziny, płuczemy, a następnie kroimy w cienkie paseczki. Zalewamy kilkoma łyżkami oleju, dokładnie mieszamy i wkładamy na 5-6 godzin do lodówki. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, a ogórki w cienkie talarki. Warzywa dodajemy do śledzia. Doprawiamy do smaku octem (zwykłym lub winnym), pieprzem i cukrem, mieszamy. Wkładamy ponownie na kilka godzin do lodówki. Na kromkach pieczywa układamy po kilka paseczków śledzia, na nie po plasterku ogórka i odrobinę cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.01.2012 22:40
Pycha.
MAR3STA 10.12.2011 22:09
pyszne!
Lotar 10.12.2011 17:41
ślicznie się prezentują :)
pacpaw 08.12.2011 21:16
no właśnie zapomniane przeze mnie połączenie śledzika z kiszonym
Monika111 08.12.2011 08:12
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak