Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy gulasz do placków.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
curry 1 łyżka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
seler liście 2 łyżki
gałka muszkatołowa 0,5 łyżeczki
majeranek
mąka pszenna 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy gulasz do placków.

Pierś przyprawić podanymi w składzie przyprawami, otoczyć mąką pszenną i podsmażyć z cebulką na brązowo. Dodać pozostałe warzywa pokrojone według uznania i 0,5 szklanki wody. Dusić aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 26.02.2012 09:28
musze sprobowac
Mariusz10 17.12.2011 17:56
chętnie wypróbuję
romanrafal
romanrafal 17.12.2011 09:41
świetny jak wszystkie twoje dania
joanna77 16.12.2011 14:03
lubię
MAR3STA 13.12.2011 15:55
pyszny!
ronald88 08.12.2011 11:23
super
artur7 08.12.2011 06:49
zjadlby
Marcin Vw1 07.12.2011 20:06
wygląda super, aż chce się zjesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak