Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą jęczmienną z buraczkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso na gulasz 60 dag
cebula
przyprawa uniwersalna Kucharek
Liść laurowy suszony Prymat
buraczki 1 kg
masło
mąka
cukier
sól
pieprz
kasza jęczmienna 400 g ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą jęczmienną z buraczkami

Mięso myjemy i przekładamy do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy , dodajemy pokrojoną cebulę i mieszamy i smażymy , w tym czasie wstawiamy wodę solimy wrzucamy listka i usmażone mięso z cebulą z patelni . Gotujemy do miękkości , gdy już będzie miękkie zagęszczamy wodą z mąką . Doprawiamy do smaku. Buraczki ugotowane ścieramy na tartce dodajemy cukier i wstawiamy na gaz na małym ogniu następnie dajemy do buraczków łyżkę masła i łyżkę mąki i mieszamy .Gorącą kaszę wykładamy na talerze i polewamy sosem , podajemy z buraczkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 22.05.2012 14:39
pyszny obiad
babcia
babcia 22.05.2012 14:39
pyszny obiad
adam1f 14.02.2012 13:48
dobry
Marcin Vw1 07.12.2011 19:59
świetny obiadek, lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak