Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe placuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 5 dag
pieczarki 15 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
marchew 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
sól
metka 20 dag
sos sojowy 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe placuszki

Metkę rumienimy na oleju, dodajemy posiekane pieczarki, warzywa i smażymy około 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron, sos, doprawiamy. Gotowe placki ryżowe zwilżamy wodą, wykładamy na nich przygotowany farsz i zwijamy, brzeg smarujemy jajkiem, przysmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak