Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczna po białorusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,5 szkl
woda 1,5 szkl
marchewka 1 szt
jajko 1 szt
mąka 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczna po białorusku

Mleko zmieszać z wodą i zagotować,dodać startą marchewkę,sól i ugotować,do mąki dodać jajko i trochę wody tak ,aby powstała masa o konsystencji gęstej śmietany i stopniowo wlewać ją do zupy,szybko mieszając,pod koniec gotowania dodać cukier i masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.12.2011 14:10
lubie mleczne, ale z marchewka nie jadłam
Ewa95 07.12.2011 18:10
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak