Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makron ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 szt
ser feta 1/2
pieczarki na oko
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: makron ze szpinakiem

cebulę koimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy czosnek (wrzucamy to do ugotowanego makaronu) podsmażamy pieczarki (ja je zawsze obieram i kroję w talarki) dodajemy do makaronu, na końcu podsmażamy na patelni szpinak, tak aby wyparować wodę (przyprawiam go przeważnie Vegetą i tym co znajdę w kuchni). Dodajemy wszystko do makarony i mieszamy, dodajemy połowę sera feta (jeśli ktoś lubi można dać cały). Wszystko ma dość specyficzny wygląd, ale smakuje przepysznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 30.09.2011 21:17
rewelacyjny przepis:) szpinaczek mmmmm.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak