Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ząbek czosnku 4
majeranek 1 łyżka
olej do smażenia
natka pietruszki
pieprz
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka

Karkówkę dzielimy na kawałki. Karkówkę dokładnie smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą czosnkową. Jeden z przygotowanych ząbków czosnku trzemy na tarce o małych oczkach i również smarujemy nim mięso. Wysmarowane mięso najlepiej odłożyć na jakiś czas. Na rozgrzanym oleju smażymy każdy kawałek karkówki. Pozostałe ząbki czosnku obieramy i kroimy na kawałki, a później wkładamy do rękawa do pieczenia razem z wcześniej podsmażonym mięsem. Mięso pieczemy przez około godzinę i pół w temperaturze 180 stopni. Gotowe już mięso najpierw polewamy sosem, który powstał podczas pieczenia, a później podajemy do jedzenia ;) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.01.2012 11:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak