Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany z prowansalską nuta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany z prowansalską nuta

Bakłażany pokroić na plastry średnio cienkie posolić odstawić w chodne miejsce na 1h.Odlać powstały płyn.Posypać bakłażana czosnkiem i ziołami prowansalskimi odstawić na 30min w chłodne miejsce dla nabrania smaku.Panierować w jajku i bułce tartej smażyć na rumiano na oleju .Podawać na gorąco z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak