Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier do smaku
mleko 1,1/4szklanki
cynamon kawałek
migdały słodkie 20dag
rodzynki łyzka
ryż 2łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Zagotować mleko z cukrem i kawałkiem cynamonu. Sparzyć migdały, obrać, usiekać, zemleć na miałko, rozprowadzić zagotowanym mlekiem, wrzucić łyżkę rodzynek .Zagotować. Osobno ugotować 2 łyżki ryżu na sypko, włożyć do wazy, zalać mlekiem z migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 13.12.2011 10:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak