Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pomidorowy ze śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pomidor 1.2 kg
woda 1.5 szkl
sól do smaku
cukier szczypta
śmietana 1 szkl
mąka 2 dag
masło 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sos pomidorowy ze śmietaną

Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać trochę wady, część masła i cebulę; ugotować i przetrzeć. Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego wywaru, mieszając zagotować, dodać sól i cukier do smaku. Przed wydaniem sos wymieszać z surowym masłem, a gdy masło się stopi, rozmieszać i wydać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 18.12.2011 09:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak