Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso wieprzowe na sposób masarza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 szt
tłuszcz 5 dag
śmietana 2 filiżanki
boczek 10 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
KOTLETY WIEPRZOWE 4 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mięso wieprzowe na sposób masarza

Mięso posolić, obsmażyć szybko po obu stronach, odstawić na bok. Posiekaną cebulę poddusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, zagotować z 1/2 filiżanki wody. Mięso z powrotem włożyć do tłuszczu, pokryć boczkiem i pokrojonymi w krążki parówkami, pomidorami i pokrajaną świeżą papryką. Gdy mięso będzie miękkie, zalać potrawę kwaśną śmietaną, jeszcze raz ją zagotować i natychmiast gorącą podać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 21.12.2011 09:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak