Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3szt
woda 1l (przegotowana, letnia)
chleb razowy kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany

Buraki obrać, pokroić w talarki , ułożyć w słoju, zalać wodą. Na wierzchu położyć kawałek razowego chleba najlepiej piętkę. Obwiązać ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na 6 dni. Gdy barszcz sfermentuje, zlać go do butelki, dobrze zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak