Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy ciemnobrązowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
imbir odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy ciemnobrązowy

Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy przestygną zaczynamy gotować na wolnym ogniu ok 1 godziny. Grzyby wyjmujemy( możemy je wykorzystać do farszu do pierogów)Doprawiamy barszcz solą, dodajemy świeży zmielony pieprz i imbir. Powinien być pikantny. Jest to danie typowo postne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila24
Kamila24 07.12.2011 14:10
Ciekawy przepis ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak