Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 250 g
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
ocet winny do smaku
sól do smaku
margaryna 1 łyżka
estragon 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Poprzedniego dnia namoczyć fasolę. Odsączyć fasolę, udotować z dodatkiem soli i estragonu. Przygotować zasmażkę, wymieszać ze śmietaną (tak aby się nie zważyła). Zupę jeszcze raz zagotować. Do smaku dodać ocet winny (może być estragonowy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak