Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 2 szt
śmietanka 1 szklanka
sól
cukier
wywar warzywny 2 litry
płatki ryżowe błyskawiczne łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa

Wywar gotujemy ze skórką otartą z jednej cytryny,następnie skórkę wyciągamy a na gotujący się wywar wsypujemy płatki ryżowe i gotujemy razem około 10 min.Do zupy dodajemy sok z jednej cytryny i łączymy wszystko ze śmietaną i doprawiamy do smaku..Zamiast soku z cytryny możemy dodać plasterki cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.12.2011 08:17
czy ta zupa jest bardziej słona czy bardziej słodka?
Jarlin 07.12.2011 07:41
cukier do zupy cytrynowej na wywarze... ?
Krystyna32 07.12.2011 00:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak